2.kolo VI. ligy (25.8.2024)

VAJNORY – MALINOVO   1:5   (1:0)

góly: 18. Zeman – 73. Glváč, 81. Škrobák, 89. Kopča, 90. a 90.+3 Katsadze

zostava: Rašlík – Hudran, Sadloň (63.Pašuth), Pietroszek, Velička – Katrenčík (68.Malovec), Toman, Miženko, Nagy, Šály (82.Puček) – Zeman

Po víťazstve v prvom kole v Záhorskej Bystrici, kde bolo na našej súpiske z 15 hráčov 8 novicov v kádri, sme privítali v úvodnom domácom kole sezóny Malinovo, ktoré dalo pred týždňom sedmičku Kozmosu. Hostia majú vynovený káder a s novým známym trénerom Jánom Gregušom budú mať vysoké ambície. My máme taktiež nanovo poskladanú kabínu. Nesedí v nej zopár hráčov, ktorí odišli do vyšších líg (Vanko, Stančík), ani Leo Matulník (po vážnom zranení), či chalani pracujúci v zahraničí (Bľanda, Udič). Naopak pribudlo 5 bývalých hráčov Slovenského Grobu (Toman a Velička u nás už hrávali, noví sú Pietroszek, Hudran a Vozár), 3 mladí odchovanci, ktorí hrávali v iných kluboch (Malovec, Kuchta, Katrenčík), Marek Sadloň, ktorý ako Vajnorák futbalovo vyrastal v Karlovej Vsi, a zopár ďalších hráčov. Preto chvíľu potrvá, kým sa mužstvo zohrá a zocelí. A ukázalo sa to aj v nedeľu.

Keď sme pred rokom prehrali prvý domáci zápas sezóny 1:5 s Hrubým Šúrom, netušili sme, že už o rok sa situácia zopakuje. Dlho to tak ale nevyzeralo, aj keď nám pár hráčov chýbalo. Hostia vyčkávali a Vajnoráci si dokázali vypracovať v prvej tretine súboja 3 obrovské šance. Žiaľ, využitá bola len jedna. Po nej sa pozvoľna začal stále viac a viac presadzovať súper. Pomohli mu aj okolnosti. Najprv vynútené striedania Mareka Sadloňa a Milana Katrenčíka pre kŕče, po ktorých sa musel do stredu obrany posunúť Matej Toman a úplne sme začali strácať stred ihriska. No a potom aj tečovaný priamy kop do protipohybu nášho brankára, ktorý odštartoval nepríjemnú kanonádu. Naši sa v závere v úmornom teple rozpadli fyzicky aj psychicky. Teraz je na trénerovi Marcelovi Hulákovi, aby sa to už nestalo. Najbližšia šanca na reparát príde v nedeľu 1.septembra o 17:00 v Devínskej Novej Vsi proti domácej rezerve.