30.kolo IV. Ligy (29.5.2022)

VAJNORY – ZÁVOD  2:3  (0:1)

góly: 57.Zeman, 67.pk Uhler – 10.Malík, 73.Benca, 84.Čemba

zostava: Števaňák – Andrela, Imriška, Ondečko (65.Belobrad), Kovács – Jakubec, Uhler (88.Mesík), Matulník, Nagy – Miženko (46.Zeman) – Hunčár

Po domácej prehre s Dominom a výprasku 1:7 od Karlovej Vsi, ktorý sme si doniesli vo štvrtok, sme nastupovali proti Závodu s odhodlaním vyhrať. Okolnosti sa trénerovi skomplikovali. Nezmyselne dlhá súťaž si v závere vyberá krutú daň. Viacerí hráči sú zranení, k tomu pribúdajú aj tresty. Preto na našej súpiske chýbali Ďuriš, Prince, Klimek (zranenia), Matovič, Ďatko (tresty) a bratov Bľandovcov už u nás na jar neuvidíme vôbec. A tak pribudli staré známe mená ako Belobrad, Lukáš Zeman, Jakubec či Miženko, ktorý ale mohol odohrať iba 1.polčas.

Nielen ten, ale aj druhá polovica zápasu, priniesli pre diváka veľmi zaujímavý priebeh. Na rozdiel od niektorých jarných zápasov bol na chalanoch vidieť zápal, emóciu, extrémne chcenie. Cítili to tak aj fanúšikovia, ktorých tentoraz hráči vtiahli do diania. Šance a zaujímavé momenty sa striedali na oboch stranách, v prvom polčase padol jeden gól, pomerne nešťastný do našej brány. V druhom ale s príchodom Lukáša Zemana naša ofenzíva ešte pritlačila a výsledkom bol jeho zásah od žrde a penalta, ktorú vybojoval pre Tomáša Uhlera (tento skúsený univerzál je ďalším, kto sa z našej zostavy vytratí, keďže ho zavalia nové pracovné povinnosti). Nálada na ihrisku bola po gólovom obrate taká euforická, že sme sa nestiahli, ale stále sme chceli útočiť. Bolo jasné, že na stále viac otvorenej ploche ešte nejaké góly padnú. Na našu smolu do našej brány. Hráči i tréner boli v kabíne veľmi sklamaní, napriek výpadkom v zostave sme boli favorit, a prehrali sme. Odkaz z tohto zápasu je ale veľmi pozitívny. Ak budú takto bojovať a drieť, budú sami naplno emocionálne pripojení na kolektív, určite im to futbal vráti. Najbližšie hráme v nedeľu o 17:30 v Jabloňovom, ktoré ešte stále pomýšľa na postup.