27.kolo IV. Ligy (15.5.2022)

VAJNORY – LÁB  2:1  (0:0)

góly: 70.Gocký, 87.Uhler – 90.Tomášek

zostava: Števaňák – Kovács, Imriška, Krištofič (55.Andrela), Ďatko – J.Bľanda, Matulník, Uhler, Hunčár (67.L.Zeman), Nagy – Gocký (84.Belobrad)

V nedeľu sme nastupovali proti Lábu v ťažkej pozícii. Predchádzajúce tri zápase sme totiž prehrali (v Čunove 0:2, vo Svätom Jure 2:4, doma s NŠK 0:4). A to nie je všetko, s čím sa musel tréner vyrovnať. S blížiacim sa koncom nekonečnej sezóny sa nám rozširuje zoznam zranených. K Princovi (ruka) a Ondečkovi (slabiny) pribudli Jano Klimek (koleno) a Vlado Ďuriš (členky), ktorí už asi v tomto ročníku na trávnik nenaskočia. Navyše v treste bol Roman Matovič. Takže sme museli povolať zo zálohy Peťa Belobrada a Lukáša Zemana.

Prvý polčas sa hral opatrný futbal bez veľkých šancí. Súper mal pár nebezpečnejších náznakov, nám sa jeho bránu vážnejšie ohroziť nepodarilo. Po prestávke musel zopár nepríjemných striel istiť brankár Braňo. Zlom nastal v osviežovacej pauze v strede polčasu. Hneď po nej sa do akcie zapojil čerstvý náhradník Lukáš Zeman, spolu s kapitánom Tomášom Uhlerom narobili chaos v hosťujúcej šestnástke a ich snaženie dokončil Alex Gocký. Útočník, ktorý už ani veľmi nechcel hrávať, ale pri aktuálnom počte hráčov pomáha. Následne unavení hostia, ktorí nemali ani nohu na striedanie, začali hrať extrémne na riziko. Záložné formácie sa rozpadali, priestor sa otváral, vládla jednoduchosť. V rozháranom závere sme našťastie udreli ešte raz. Loptu výborne vypichol Peťo Belobrad, Jožko Bľanda sa inteligentne do hry ako hráč vybiehajúci z ofsajdu nezapojil a Tomáš Uhler sám pred brankárom zvolil parádny obstrel. Náladu z víťazstva nám nepokazil ani krásny gól Lábu v nadstavenom čase.

Chalani v ťažkých personálnych časoch súboj odmakali, aj keď sa viacerým až tak herne nedarilo. Poďakovanie patrí aj bývalým oporám seniorov, Lukášovi Zemanovi a Peťovi Belobradovi, ktorí prišli, nastúpili a mali prsty v góloch. A tiež Jožkovi Bľandovi, ktorý sa týmto zápasom s Vajnormi zase na čas rozlúčil, keďže odchádza na letné prázdniny do USA. Už bez neho privítame o týždeň Domino, ktoré je v tabuľke hneď pred nami. Na 7.mieste má o 5 bodov viac. Výkop je o 17:00.